Ücretsiz Ön Araştırma & Marka Sorgulama

Marka Tescil Hizmeti ile Markanızı Koruma Altına Alın!

Marka Tescil Nedir?

Marka, bir alıcı ya da bir satıcı grubunun bir ürününü, bir hizmetini bir başka ürün veya hizmetlerden ayırt edilmesini sağlaması koşuluyla, belirli bir şekilde; bir terim, bir logo veya bir işaret ile tanımlaması, işaretleyip onu koruması demektir.

Bir başka ifade ile marka; müşterilerinize karşı ayırt edici özellikler taşıyan, ürünlerinizin, hizmetlerinizin ve firmanızın kullanımında olan; diğer kişi ve kuruluşlara karşı kuruluşunuzun imajını açık şekilde ifade eden her türlü işaret olarak tanımlanabilir.

Bu kadar önemli olan bir işaret, korunmalı, yasal olarak tescil edilmeli ve bunu kanıtlayacak belgeye mutlaka sahip olmalıdır. Bu da markalar için oldukça avantajlı olan marka tescili ile sağlanmaktadır. Bu noktada marka tescili, ürün ya da hizmetlerinde gerçek marka sahiplerini koruyan bir sistem olmaktadır.

556 sayılı Markaların Korunması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname’ye göre markalar; ortak marka, garanti markası, ticaret markası ve hizmet markası olmak üzere 4’e ayrılır. Markanın türü ne olursa olsun, tescil işlemi yapılarak markanın kimliği koruma altına alınmalıdır.

Marka Adı

Lütfen tescil etmek istediğiniz marka adını yazın.


Marka Sınıfı

Lütfen tescil etmek istediğiniz marka sınıf(lar)ını seçin

Bir markanın asıl veya gerçek sahibi; henüz oluşmamış söz konusu olan markayı ilk kez düşünen, bir ürün ya da hizmette kullanan ve kullanımına devam edecek kişidir. Bir başka kişi tarafından düşünülmüş, tasarlanmış ve uygulanmış bir markanın, bir diğer kişi adına tescili iyi niyet kurallarına aykırı bir davranış olarak anlaşılacaktır. Hak sahibi olmayan bu kişi ve kurumlar tarafından markanın kullanılması durumunda, marka tescili yaptırmış olan firma sahibi dava açarak itiraz etme hakkına sahip olacaktır. Bu nedenle marka tescili yapılması bir başkasının haksız kazanç elde etmesini engelleyeceği gibi haksız kazanç kazanıyor iddiası ile sizin önlenmenizin de önüne geçmiş olacaktır.

Marka tescili, her şeyden önce tescil sahibine ilgili markanın tescil kapsamındaki mal ve hizmetleri için izni dışındaki her türlü kullanımı engelleme hakkı vermektedir. Bundan dolayı belirlenmiş olan markanın tescil edilmesi ile birlikte markanın korunması sağlanmış olur. Ayrıca marka tescili, sadece markayı korumakla kalmayıp marka sahibini de koruyan bir süreci temsil etmektedir. Marka tescili sahibine, haksız yere markayı kullanan ya da taklit eden 3.kişi ve kurumlara karşı maddi ve manevi olmak üzere her türlü dava açma hakkını sağlamaktadır.

Markanın tescil edilmesi ile elde edilen marka hakkı, 6769 sayılı Sınai Mülkiyet Kanunu ile marka sahibi tarafından başkasına devredilebilir, miras yolu ile intikal edebilir, kullanma hakkı lisans konusu olabilir, rehin edilebilir ve teminat gösterilebilir. Sözü edilen bu haklar, marka tescilinden sonra sahip olunan önemli hak ve avantajlar arasında yer alır.

Marka tescil sorgulaması, öncelikle Türkiye Patent Enstitüsü üzerinden yapılacak olan “marka tescil sorgulama” süreci ile başlar. Tescil etmek istediğiniz markanın ismini, görsel tasarımını, logo vb. çalışmalarını, faaliyet alanını girerek daha önce tescil yapılıp yapılmadığını görebilirsiniz ve bu sayede tescil işlemlerine başlamadan bilgi sahibi olabilirsiniz. Bununla birlikte dilerseniz belgenizi sorgulamak ve durumu hakkında bilgi almak için panelimizi kullanabilir ve üye girişi yaptıktan sonra “markalarım” kısmından bilgi ekranına ulaşabilirsiniz.

Marka tescil işlemlerini platformumuz üzerinden başvuru yaparak alabilirsiniz. Tescil kararını aldıktan ve belge ödemesini de gerçekleştirdikten sonra marka tescil belgesine artık sahip olabilirsiniz. Marka tescili 10 yıllık süre ile yapılır. Marka tescil belgeniz sizi 10 yıl boyunca korur ve 10 yılın sonunda markanızı yeniden tescilleyebilirsiniz. 10 yıl sonra marka tescili için öncelik size verilir. Marka tescili markanın devamlılığını sağlar ve markaya süreklilik kazandırır.

Türkiye içerisinde ikametgâh yahut ticaret yapan şahıslar veyahut tüzel kurum, kuruluşlar ve Paris Sözleşmesine taraf olan ülke vatandaşları veya kuruluşlar Marka Tescil başvurusunda bulunabilirler. Tescil işlemleri ayrım yapılmaksızın bu şartları taşıyan tüm kişiler için aynıdır ve ücret farklılığı göstermez.

Marka tescili ve türev hizmetlerine ilişkin tüm alanlarda, uzman kadromuz ile birlikte Türkiye’de mevcut bulunan standartlarının üzerinde sizlere sunacağımız hizmet kalitesini profesyonel çözümler ile sonuca kavuşturuyor, “WP.com.tr” olarak güvence altına alıyoruz ve bu alanda bir standart oluşturmayı amaç ediniyoruz. Yürütmekte olduğumuz tüm faaliyetleri güven ve şeffaflık ilkeleri doğrultusunda planlayarak uygulamaya koyuyoruz. Marka tescil gibi zorlu bir süreci sizler için hızlandırıyor ve marka korunmasının sağlanması amacıyla her aşamada titizlikle çalışarak gereksiz maliyetlerden kurtulmanıza önem veriyoruz. “WP.com.tr” güvencesiyle çıkacağınız bu yolda, “mutlu ve huzurlu müşteri” ilkemizden hareketle, hem marka tescil işlemlerinin hepsi %94 oranında başarılı sonuçlanıyor hem de sizleri rakiplerinize karşı 2 adım önde tutarak koruyor. Sunduğumuz danışmanlık hizmeti sayesinde markanız tamamen “WP.com.tr”nin güvencesi altında olmaktadır.

Hizmet Türü Ücret(₺)
Birleşme İşlem Ücreti 590,00 ₺
Bülten Yayınına İtiraz Ücreti 160,00 ₺
Devir-Kısmi Devir İşlemi Kayıt Ücreti 590,00 ₺
Koruma Süresi Sona Eren Marka Yenileme Ücreti 1.630,00 ₺
Kurum Kararlarına İtiraz Ücreti 370,00 ₺
Marka Ek Sınıf Başvuru Ücreti 250,00 ₺
Marka Kısmi Yenileme Ücreti 840,00 ₺
Marka Lisans Kayıt ve Lisans Yenileme Ücreti 875,00 ₺
Marka Rehin İşlemi Kayıt Ücreti 590,00 ₺
Marka Sonradan Eklenen Ek Sınıf 250,00 ₺
Marka Tanınmışlık Talebi İnceleme Ücreti 4.800,00 ₺
Marka Tescil Belgesi Düzenleme Ücreti 670,00 ₺
Marka Tescil Belgesi Sureti Düzenleme Ücreti 255,00 ₺
Marka Uluslararası Marka Başvurusunun WIPO'ya Bildirilmesi Ücreti 390,00 ₺
Marka Yenileme Ücreti 840,00 ₺
Miras Yoluyla İntikal İşlemi Kayıt Ücreti 590,00 ₺
Yeni Marka Başvuru Ücreti 250,00 ₺
* Belirtilen fiyatlar Türk Patent ve Marka Kurumu tarafına ödenecek olan harç bedelleridir. Hizmet bedeli ve KDV dahil değildir.

Marka Çeşitleri

Markalar çeşitli yönlerden aşağıdaki gruplara ayrılır:

  • Ticari Markalar

    Ticari marka, Bir kişi veya şirkete ait ürün veya hizmetleri diğer tarafların sunduklarından ayıran bir sözcük, slogan, sembol veya tasarımdır. Bir ticari marka, bir ürün veya hizmeti tanımlamak için ayırt edilebilir bir şekilde kullanıldığında korunabilir hale gelir.

  • Hizmet Markaları

    Hizmet markası, bir işletmenin hizmetlerini diğer işletmelerin hizmetlerinden ayırt etmeye yarayan işarettir.

  • Garanti Markaları

    Garanti markası, marka sahibinin veya marka sahibine iktisaden bağlı olan bir işletmenin mal veya hizmetlerinde kullanılmamak koşuluyla, marka sahibinin kontrolü altında birçok işletme tarafından o işletmelerin ortak özelliklerini, üretim usullerini, coğrafi menşelerini ve kalitesini garanti etmeye yarayan işarettir.

  • Ortak Markaları

    Ortak marka, üretim veya ticaret veya hizmet işletmelerinden oluşan bir grup tarafından kullanılmak üzere, grubu oluşturan işletmelerin mal veya hizmetlerini diğer işletmelerin mal veya hizmetlerinden ayırt etmeye yarayan işarettir.